Nadat drie affiches met artikel op de voorpagina van het Parool zijn geplaatst, een item op AT5 is geweest, Tweede Kamer vragen zijn gesteld, Gemeenteraads vragen zijn gesteld en een brief is uitgegaan van het Klachten buro politioptreden heeft justitie/politie eieren voor haar geld gekozen.

Poster onterecht in beslag genomen bij het autonoom centrum.

Dit is de kop van een persbericht uitgegeven door de politie gisteravond (11 oktober).

De posters hingen in een ruimte van het zogenaamd "autonoom centrum". Op de affiches waren mogelijk afbeeldingen van Osama Bin Laden t zien. De politiemensen hadden na een telefonische melding van een klager de opdracht gekregen de posters op te halen om na te gaan of deze opruiend, aanstootgevend, beledigend of discriminerend waren. Zij hebben vervolgens een aantal affiches weggehaald. De posters bleken achteraf niet opruiend, aanstootgevend, beledigend of discriminerend te zijn en bevatte ook niet dergelijke teksten. De in beslagneming was onrechtmatig. De politie zal zo spoedig mogelijjk contact opnemen met het autonoom centrum om de zaak uit te leggen.

aldus de politieverklaring

We zijn benieuwd.

Blijft staan dat de laatste tijd steeds vaker affiches maar ook spandoeken tijdens demonstraties in beslag worden genomen. Ook demonsteren op zich wordt steeds meer ingeperkt. Het mag duidelijk dat al deze ' incidenten' niet op zich staan. Het zal meer en meer nodig zijn om 'ruimte' te behouden en terug te veroveren om onze meningen uit te dragen.